Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2024

Gösterim: 1207

Cumhuriyetin Yüzüncü Yılında Gönen Posta Sanatı Sergisi

 
“Mail Art Bienali” ismiyle ortaya çıkan Posta Sanatı Sergileri sadece profesyonel sanatçıların değil, sanata ilgisi olan amatörlerin de posta yoluyla eserlerini göndererek katıldığı bir sanat etkinliğidir. Gönderilen mektup, kart, paket gibi posta iletilerinin içeriğini dijital veya geleneksel yöntemler kullanılarak hazırlanan yaratıcı bir üsluba sahip eserler oluşturur.
 
Posta Sanatının Ortaya Çıkışı
1950’lerin sonu ile 1960’ların başlarında, sanatçı Ray Johnson bir harekete dönüşen posta sanatı’nın ilk adımlarını atan sanatçıdır. Daha önce hiç tanışılmamış birine gönderilen bir mektup başlı başına bir sanat eseri haline gelmiş, Johnson’ın arkadaşı Ed Plunkett tarafından bulunan “New York Yazışma Okulu (NYSC)” ismiyle günümüzde de devam eden gerçek bir sanat etkinliğine dönüşmüştür. Fluxus akımı ve George Maciunas, Yves Klein ve Nam June Paik gibi sanatçıları mail artın benimsenmesinde ve günümüzde de sürdürülmesinde önemli katkıya sahiptir (Hinchcliff ve Wheeler, 2009: 18).
 
 
CUMHURİYETİN YÜZÜNCÜ YILINDA
GÖNEN POSTA SANATI SERGİSİ
 
Konu: Barış
Bugün dünyanın birçok bölgesinde savaşlar ve insan hakları ihlalleri hala devam etmektedir. Bizler savaşın yıkıcı etkisine karşı barışı desteklemek ve insanlığın ortak arzusu barış ve dayanışma konusunda umudu canlı tutmanın bir yolunun da sanat olduğunu biliyoruz.
Dünya genelinde barışın ve uyumun önemini kutlamak, insanlık için bir arzu ve umut kaynağı oluşturmak amacıyla düzenleyeceğimiz bu sergide, sanatın evrensel diliyle ifade edilen barış teması, izleyicilere farklı kültürlerin bir araya gelerek nasıl uyum içinde yaşayabileceğini gösterecektir.
Savaşların gölgesinden uzaklaşarak barışın renkliliğini ortaya çıkarmak adıyla duyuruya çıktığımız sergimize katılımınız bizleri onurlandıracaktır.
 
Son Katılım : 1 Eylül 2024
Sergi Tarihi : 14-19 Eylül 2024
 
Sergi çevrimiçi olarak https://gonensanat.bandirma.edu.tr/ adresinde yayınlanacaktır.
 
Fiziki sergi ile ilgili duyurular ilerleyen günlerde web sayfamızdan ve sosyal medya hesaplarımızdan duyurulacaktır.
 
Sergi Kurulu
Doç. EMİNE YALUR
Dr. Öğr. Üyesi MUSTAFA AKMAN
Öğr. Gör. Yasin AVCI
Öğr. Gör. AHMET UĞUR BİÇER
Öğr. Gör. GÖKHAN KOÇ
Öğr. Gör. Leman ÜSTÜNDAĞ
Öğr. Gör. Sait YEŞİLFİDAN
KATILIM ŞARTLARI
1. Sergi için gönderilen eserler sergilenmek üzere başka bir etkinliğe gönderilmemiş ve daha önce sergilenmemiş olmalıdır.
2. Her katılımcı sergiye 1 eser ile katılabilir.
3. Her türlü teknik ve materyalle oluşturulan eserler sergiye kabul edilir.
4. Sergide ayrıştırıcı, ırkçı, siyasi propaganda içeren ve küçümseyici eserlere yer verilmeyecektir.
5. Sergi 18 yaşını aşmış tüm sanatseverlere açıktır ve katılım ücretsizdir.
6. Eserleri sergilenen tüm katılımcılara katılım belgesi düzenlenecektir.
7. Sergiye gönderilen eserler en büyük A4 ebadında, 300 dpi çözünürlükte .jpg formatında ve ulke_sanatciadsoyad_eserismi.jpg şeklinde adlandırılarak gönderilmelidir.
8. Başvuru için linkte bulunan başvuru formunun eksiksiz bir şekilde doldurulması gerekmektedir.
 

Fotoğraflar